Cher!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Cher har gått ut med att hon släpper ett nytt album i slutet av året. Ett rockalbum med 19 låtar, mer i stil med musiken hon gjorde på 80-talet och i början av 90-talet. Hon har jobbat med det här albumet i fem år. Åh, jag blir helt sprallig av att tänka på det. Hon är bäst. I slutet av året släpps ju även musikalfilmen (filmmusikalen?) Burlesque med Cher och Christina Aguilera i huvudrollerna. Vilket fint år!



Så här såg hon ut för ett par veckor sedan.


Penntroll

Vårt älskade penntroll.

 

Det vita på hans lilla huvud är ett plåster som sitter där de tog blodprov på honom igår. Han blev så ledsen när de stack honom, sånt gråt skär in i hjärtat. Men det gick bra tillslut.

 

Idag dröjde det länge innan vi orkade oss upp ur sängen. Charlie vaknade klockan halv sju men vi låg kvar och mös tills halv åtta då Charlie somnade om (han brukar ta ett powernap på kanske en halv timme på morgonen). Men han bara sov och sov, tills halv tio. Då gick vi upp och Fredrik gick till jobbet.

 

Valborg "firar" vi hemma ikväll. Efter att Charlie somnat runt sju-halv åtta ska vi äta en sen, god, mysmiddag. Så jag hoppas verkligen att lillskrutten sover lika duktigt ikväll som han har gjort de senaste två veckorna. Vi får väl se, haha


Sämst

Hej här har ni tjejen som är sämst på att blogga. Kim gick nyss. Vi har ätit morots/choklad/kanel-kaka och kollat på film. Fin kväll helt enkelt. Charlie sussar och hans far har varit i väg med vänner och kollat fotbollsmatch.

Flodhäst

Alltså, lillskrutten sitter och håller i den här typ all vaken tid. Bättre grej finns inte tycker han.


Sammanfattning

Idag var jag på mammabarngympa för andra gången. Step/styrka var det denna gången vilket jag tycker är riktigt kul. Man blir ordentligt trött och man känner verkligen att man tränar. Efter en snabb promenad hem blev det kycklingsallad till lunch. Vi fick även sällskap av gudmor Kim och sen också hennes syster Ida.

Charlie har varit rätt så trött idag men har sovit dåligt. Jag har iallafall hunnit med att diska och plocka lite här hemma. Nu har han precis somnat för kvällen och Fredrik är iväg och storhandlar.

Det får sammanfatta.

Kväll

Idag har det varit dåligt med uppdatering men så får det vara. Har iallafall haft en jätte mysig lördag. Dagen började med att vi gjorde amerikanska pannkakor och åt lyxfrukost. Sen gick Fredrik och Charlie ut på stan, medans de var borta tog jag en långdusch. Sen kom min mamma, lillebror och Mange hit. Vi har ätit god mat och äppelpaj. Nu sitter vi i sofforna i vardagsrummet där chipsen precis åkte fram.

Det är så skönt nu när Charlie sover på kvällarna. Nu kan man umgås lite och ta det lugnt på ett annat sätt. Igår hade hans mamma och pappa ostochkexkväll :)

Fredagsmys

Jag undrar varför jag har så lite besökare på fredagar och lördagar. Det verkar nästan som om folk har något bättre för sig. Hmmpfh.

Nu har lillskrutten somnat för kvällen. Fredrik ligger i badet men ska snart bege sig ner till Cityhallen för att köpa något gott. Jag ska stanna i soffan resten av kvällen. Som längst tänker jag gå till sovrummet, om Charlie vaknar alltså.

Bärselen

Charlie somnade som en gris bara någon minut efter att jag satt honom i bärselen. Så jag passade på att dammsuga och det gick finfint! Jag tycker inte att det ser speciellt bekvämt ut att sitta i den men det tycker ju tydligen han. Han brukar nämligen vara väldigt bra på att gasta till om inte allting känns bra och skönt.




Förresten så är det den 23 april idag och det betyder att lillskrutten fyller två månader!

Paket

Lillskrutten sover så gott i vår säng och Fredrik är och tränar fotboll. Jag har verkligen massor som behöver göras men gör absolut ingenting. Min ursäkt är att allting låter så högt och då vaknar Charlie.

Idag har jag varit en sväng på BVC. Ville höra vad läkaren där hade att säga om Charlies prover då jag inte tyckte att läkaren på barnmottagningen förklarade speciellt bra. Han lugnande iallafall mig en hel del. Jag berättade vad den andra läkaren sagt och han tyckte hon hade uttryckt sig väldigt klumpigt. Han förklarade precis allting för mig och nu är vi inte det minsta oroliga här hemma längre.

Fredrik jobbade till halv sju idag så han åkte direkt till fotbollen. Jag bjöd hem mamma så vi två kunde äta tillsammans. Min lillebror är hos sin pappa denna veckan så mamma var ju också själv. Alltid trevligare med sällskap. Dessutom fick ju Charlie mysa lite med sin mormor. Nu har hon gått och Charlie sover som sagt.

Förresten så kom brevbäraren med två paket idag. Han levererade dem faktiskt enda in i vardagsrummet. Jag låg i soffan med en sovande bebis på mig när det plingade på dörren och jag ropade kom in utan att tänka speciellt mycket. Och plötsligt stod brevbäraren i vårt vardagsrum. Jag gillar vår brevbärare, han är alltid go, gla och jätte trevligt. Dessutom påpekar han alltid att Charlie är en söting så då vinner han ju pluspoäng hos mig. Och nu när han levererar enda in i vardagsrummet så grämmer jag mig lite över den dagen vi flyttar och får en annan brevbärare.

Det jag skulle säga var ju egentligen vad som var i paketen. I det ena var det en present till skrutten från Fredriks syssling Emelie. Det var en jätte fin body och ett par strumpor från Lundmyr of Sweden, på bodyn stod det gullunge och på strumporna älskling. I det andra paketet var det en Babybjörn bärsele som jag vunnit på Tradera. Svart, i nyskick och jag vann den för 300 kr vilket är superbra med tanke på att de kostar runt tusenlappen i affär. Charlie har nämligen börjat rata sin bärsjal (helvete säger jag, den är ju så bekväm för mig) när han är vaken. Den duger bara när han sover så vi tänkte pröva om han trivs bättre i en bärsele helt enkelt.


Otri-Baby

Vad hade vi egentligen gjort utan Otri-Baby? Nässug är fanimej bäst. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga. Vad gör man inte när man har en bebis med täppt näsa.


En ny upptäckt

I eftermiddags var det rätt kul att sitta och endast titta på Charlie, haha. Han satt i sin babysitter (som inte är så populär i vanliga fall) i nästan en timme med sin leksak han fått av familjen Melin. Han åt på alla olika delar, slickade på den, glodde på den, flaxade med den, pillade på den och pratade med den (alltså fick den toppbetyg).






Efter att han sysslat med detta ett bra tag så upptäckte han plötsligt att han hade något som kallas en vänsterhand! I tio minuter satt han näst intill helt stilla och bara stirrade på den. Sen började han röra den på olika vis utan att någon gång släppa den med blicken. Sen började han prata även med den..





Onsdag

Natten till idag hade både ett positivt och ett negativt inslag;
Positivt - Charlie somnade vid sju och sov non stop till klockan ett. 6 TIMMAR!!!
Negativt - Klockan fem bestämde han att det var morgon och dags att stiga upp. Jag fick snällt göra som han ville.

Klockan åtta imorse (jäklar vad mycket klockslag jag slänger ur mig) gick vi till Lokomotion alla tre. Fredrik och Charlie tog det lugnt medans jag försökte röra lite på min förtvinade kropp. Jäklar, det var jobbigt.

Update

Det blev inget besök av Agnes idag tyvärr. Hon var tvungen att ta ett tidigare tåg för att hinna med sitt flyg från Stockholm. Tråkigt.

Jag var ju iallafall på BVC idag. Meningen med besöket var ett tvåmånaderssamtal som de har med mammorna för att se att man mår bra och så. Och det gör jag. Fyllde i lite papper med frågor och bara satt och pratade lite. Medans jag fyllde i papprerna satt Charlie i vår distriktsjuksköterskas knä och flinade åt sig själv i en spegel. Vi passade på att väga honom också, 5250gram är han uppe i nu. Han hade inte gått upp lika mycket som han brukar göra varje vecka men det gör ingenting. Nu var det en mer "genomsnittlig" viktuppgång. Det är inte så konstigt heller för han äter inte lika ofta nu som han gjorde förut. Förut kunde han äta en gång i timmen eller iallafall varannan under nätterna, nu äter han oftast två eller tre gånger.

Vi har även fått en remiss från barnkliniken för att ta nya prover. Så den 29e april ska vi dit. Usch, jag vill verkligen inte att de ska sticka min skrutt flera gånger. Han blev så ledsen senast.

Mys

Mysig morgon hos pappa i soffan :)



I natt bestämde sig Charlie att det var dags att vakna och gå upp runt halv fyrasnåret. Det tyckte inte jag. Efter många om och men somnade han om och sov till iallafall halv sju. Snart kommer Agnes hit innan hon ska åka tillbaka till Umeå igen, tråkigt. Men i sommar kommer hon iallafall tillbaka. Sen vid ett idag ska vi till BVC och väga lillskrutten.

Charlie och mormor

Igår var min mamma här en stund och fikade. Charlie uppskattade hennes besök och visade det genom att ligga på henne och skratta.


Charlie och pappa

Vem kunde tänka sig att det är så skönt att hänga och dingla.


Gympa

Imorse var jag och Charlie på mammabarngympa. Charlie var utan tvekan absolut minst av alla barnen. Först nöjde sig han med att ligga på en filt och kolla på mig men efter en stund tröttnade han och fick vara i min famn samtidigt som jag försökte gympa på så gott jag kunde. Men efter ett tag somnade han och fick ligga på en filt på golvet igen. Jag förstår ju dock inte hur man kan sova i ett rum fullt med mammor som hoppar omkring och barn som kryper och tjoar, haha.

En sak är iallafall säker, det är inte mycket till magmuskler kvar i min mage.

Kärlek

Idag känns verkligen allting helt rosafluffigt. Jag har världens finaste unge!

Agnes

Idag fick Charlie äntligen träffa "moster"Agnes som trots askmoln lyckades ta sig från Umeå ner till oss! Charlie har varit lite småtjurig idag men Agnes fick så klart ett par leenden. Det var iallafall härligt att få träffa henne lite idag. Men det blir mer innan hon far hem igen.



Nu ligger lillskruttebang och sover som en stock på vår säng. När vi är vakna och har ständig uppsikt över honom (jag sitter i sovrummet med datorn nu) så låter vi honom sova på mage då han endast sover i 5-10 minuter innan han vaknar om han sover på rygg eller sidan (detta har vi kämpat med ska ni veta). Han behöver få sammanhängande sömn för att må bra och därför får han sova på magen under uppsikt. På magen kan han nämligen sova upp mot 3 timmar i rad. Det jag tycker är lite roligt är att han rör sig så mycket när han sover så. Han ålar runt i sängen som en liten säl och lägger sig gärna på tvären. De senaste dagarna har han börjat dregla en massa så nu lämnar han ett snigelspår efter sig på lakanet. Detta snigelspår kan vara upp mot en halvmeter långt. Ska fixa bild på det nån gång.

Svar

Lillskruttens leverprover var inte riktigt som de skulle :( Hans levervärde var något förhöjt vilket tyder på att hans lever fortfarande är en aning omogen. Bebisar föds med omogen lever men i vanliga fall mognar den väldigt snabbt. Hans värde var bara pyttelite förhöjt men det var ju liksom ändå för högt så vi ska tillbaka dit om ett par veckor och ta nya prover för att se att värdet sjunker. Läkaren sa att vi inte alls skulle oroa oss för antagligen så är det ingen fara alls, värdet var alldeles för lågt för att de skulle agera och göra något nu. Men det gör ju inte att jag oroar mig mindre egentligen. Vår skrutt.

Prover

Nu sitter jag hemma och väntar på att de ska ringa från barnkliniken och meddela Charlies provsvar. Vi var ju alltså där imorse. Först undersökte de honom och han bajsade och kissade på läkaren, han skrattade dessutom en massa och tyckte det var jätte kul att bli undersökt och få så mycket uppmärksamhet. Sen skulle de ta blodprover och det var inte lika kul. Blodprov på småbarn tar de i huvudet och det var inte så poppis. Det var tre olika saker de skulle kolla; bilirubinvärdet, leverprover och infektionsprover. Förhoppningsvis visar de två sistnämnda proverna ingenting och bilirubinvärdet är förhoppningsvis lågt nog för att han ska slippa sola.

Dödutropsteckenutropstecken

Totalltochfullständigtdöd.

Klockan ett idag bestämde Charlie att det var dags att sömnstrejka. Resultatet blev att vi haft ett övertrött barn hela eftermiddagen och kvällen. För fem minuter sen bestämde han dock att sömn vore ganska nice ändå. Trollunge.

Imorgon vid halv nio ska vi befinna oss på barnkliniken och ta prover på skrutten. Han är fortfarande lite gul av sin gulsot. Det brukar försvinna inom två veckor efter förlossningen men hans håller i sig. Ibland kan det tydligen bli så när man ammar. Det brukar inte vara någon fara men de vill kolla honom i fall att. Det känns bara bra :)

Nu kastar jag in handduken för idag. Grey's och sen sängen.

Update

Igår blev det ingen mammabarngympa, Charlie var vaken tredje natten i rad och jag kände att jag skulle dö om jag skulle träna på det. Men nästa måndag kör vi! Gårdagens eftermiddag spenderade vi i Toves trädgård tillsammans med henne och Kim samt en god kladdkaka. Det är något speciellt med Toves trädgård, där är det alltid gassande varmt och helt och hållet vindstilla. Charlie njöt där ute iklädd bara innekläder, så varmt var det! Inte ens en mössa behövde han, då hade han blivit kokt. Vi satt självklart under en markis så han inte blev bränd.

Idag har hela familjen gått på stan. Köpte fyra bodys, två par vanliga strumpor (inte de där pösiga kassa sakerna som finns på bland annat h&m och lindex (de ger mig vansinnesutbrott)) och en pyjamas. Just nu försöker jag förresten hitta ett par fina och BEKVÄMA jeans till honom. Men alla jag hittar är antingen stenhårda och ostretchiga (alltså snudd på bebismisshandel att kränga på sånna) eller så är de mjuka och jätte bebisvänliga men i otroligt fula nyanser och oftast med en massa sömmar på. Vi hittade ett par jätte fina och mjuka på Cubus men de fanns självklart inte i Charlies storlek. Fick förresten precis hem en mössa till Charlie som är jätte fin men jag tror tyvärr att den kommer vara alldeles för stor. Då får jag skicka tillbaka den, ingen idé att spara för det kommer ändå vara för varmt för den i sommar. Ska pröva den på honom sen när han vaknar.


Hej

Nu ligger lilleman och sover på vår säng. Han ser så mysig ut så jag ska strax krypa ner och göra honom sällskap. Imorgon blir nog en fin dag. På förmiddagen ska jag till Lokomotion och pröva på mammabarngympa (det känns som om det är dags att börja röra lite på sig igen) och sen ska jag fika med Tove och Kim ute i solen. Alltså måste det vara sol imorgon med.

Bilder från morgonen

Vår kille kan vända sig från mage till rygg nu! Det roade han sig med imorse när han låg på sin filt. Going. Tänk att han snart är sju veckor gammal. Tiden rusar iväg när man har en liten.



Han ler och skrattar massor om dagarna numera. Men det är näst intill omöjligt att fånga på kort. Här är två försök iallafall.





Att ligga och snacka med Musse är jäkligt skoj har vi upptäckt.



Att ligga i babygymet har också blivit mer uppskattat de senaste dagarna.



Men det bästa är ändå att mysa så här på pappa eller mamma.


Kläder

Det ska bli kul när Charlie kan sitta och man kan börja använda vanliga t-shirts och tröjor till honom. De flesta tycker nog det är jäkligt tråkigt med sånna här färger på barn men jag råkar tycka det är jätte fint.


Sjukstuga

Ojojoj, dålig uppdatering. Jag har varit sjuk, Fredrik har/är sjuk, Charlie har inte mått någe vidare. Jag har alltså glömt bort att det ens finns något som heter dator.

Kläder

Idag är jag sjuk, började må dåligt igår och nu ligger jag här och fryser. Tur att jag har en bebis lika varm som en braskamin på mig. Innan jag började må dåligt igår gick jag på stan med min mamma. Hon var en väldigt snäll mormor och köpte kläder till Charlie. Han håller just nu på att växa ur storlek 56 i sina bodys (stl 56 i byxor kan han nog ha ett tag till) så vi håller nu på att bygga upp en garderob i stl 62 och 68.


Båda barbapappabyxorna är från H&M, de randiga är från Åhlens.

 

"Party in my crib"-body och supermanbody från Lindex, I love daddy från Åhlens.

 

Pyjamasx2 med korta ben och ärmar från Lindex (perfekt lite längre fram i vår med tanke på vår bastu till sovrum).



Fika

Idag har jag och Charlie varit på Cafe 1344 och fikat med Kim, Joanna, Ida och Tove. Det är så himla härligt att ha lite fler tjejer hemma nu över påsken. Även Nickie och Sanna får jag träffa snart! Agnes är den enda tösen vi saknar i påsk, men det dröjer ändå inte allt för länge innan hon kommer till K-town.

Idag gjorde förresten bebisbus ett riktigt högt gurgelljud när han log, en början till ett skratt kanske? Sjukt söt är han iallafall.

Haha

Spiderchick har skrivit en liten lista och jag känner igen mig på läskigt många punkter. Kolla här.

RSS 2.0