Morsdag

Idag är det inte vilken dag som helst, det är min första morsdag! Jag fick frukost och paket på sängen, en jätte fin klännig låg där i. En super mysig början på dagen. Sen vid tolv kom min mamma hit och fikade med oss. Hon kommer tillbaka hit ikväll och ska äta lite god middag med oss.

Jag har tyvärr inte så mycket mer att skriva för tillfället. Jag återkommer!

Mord

Vi kokade ägg häromdagen.


Fredag

Natten till idag upprepade Charlie underverket; han vaknade bara en gång igen. Helt oooootrooooligt (på bred kalskronitiska). Jag känner till och med en aning inspiration till att gå och lägga mig nu ikväll eftersom det finns hopp om att denna natt ska kommer vara likadan. Tänk om.




Torsdag

Dagen har varit lugn men fin. Svärmor var här och fikade hallonpaj med mig och Charlie. En söt bodysuit och en gosefilt hade hon med sig också.


Annars har jag och Charlie bara varit hemma faktiskt. Han har sovit rätt mycket idag och har varit väldigt mysen när han varit vaken. Det är så härligt när han ligger vaken och gosar. Det mysigaste han vet är att mysa in sina händer i min tröja och sitt ansikte mot halsen. Älskade unge!

Skatt

Jag sitter och räknar dagar tills skatteåterbäringen kommer. Alltså, jag ska köpa kläder! Ni förstår inte vilket behov jag har av kläder just nu. Jag har nada, noll, inget att ta på mig. Jag ska köpa, köpa, köpa. UNDERBARA TANKE! Jag önskar dock att jag hade pengarna NU, för det är NU som det finns en massa fina kläder jag vill ha. På något sätt känns det egoistiskt att lägga pengarna på mig själv. Jag vet att det inte är det men det känns så ändå. Charlie får ju allting han behöver ändå, plus att vi kommer få pengar från försäkringskassan och de ska läggas undan till alla ytterkläder, åkpåse m.m som han kommer behöva i höst och vinter (skönt att ha det undanstoppat så slipper man ta stora summor från den vanliga inkomsten). Det känns som om man borde lägga precis alla sina pengar på sitt barn men det funkar ju inte. Jag tror jag kommer ha dåligt samvete sen när jag köpt mina kläder men jag ska försöka att inte ha det. En mamma måste också ha kläder att ta på sig ju. Det är ju sen även ett plus om man känner sig hyffsat fin med.

Sammanfattning

Jag kan fortfarande inte släppa att lillplutten bara vaknade en gång i natt. Jag fattade ingenting den gången han vaknade och såg att klockan redan var kvart i tre. Då låg han ju fortfarande kvar i sin spjälsäng och det tog ett tag för mig (nyvaken och förvirrad) att förstå varför han låg där och inte bredvid mig. Det var riktigt skönt att få sova iallafall.

På morgonen tog vi det bara lugnt och mös. Vid halv tio så gick vi ut och tog en promenad. Charlie har börjat somna i vagnen igen så det är skönt. Vi var ute i nästan en och en halv timme och Charlie sov i 45 minuter. När vi kom hem lagade jag lunch så Fredrik fick mat innan han skulle börja jobba. Nu ligger lillplutten och sover igen. När han sovit färdigt ska vi gå bort till Tove och säga hej till henne och Kim.

LOVE

Mellan klockan 19.30 och 05.30 vaknade lilleman EN GÅNG! Jag hoppas ni förstår storheten i detta.

Klippklipp

Igår fick Charlie sina fingernaglar klippta. Det är i vanliga fall ett jäkla bökande att få det gjort. Det är sällan jag lyckas. Men igår satte vi honom framför teven så han fick kolla på hockey samtidigt och det gick helt galant att klippa dem. Hade han haft femtio naglar till att klippa hade jag hunnit med dem också. Och om någon undrar, nej han får inte titta på tv i annars. Jag tror dock inte att han tar skada av två minuters tittande.


Vaccination

Idag har vi varit på BVC på tremånaderskontroll med Charlie. Han fick även två vaccinationssprutor. Det är inte vidare kul att se sitt barn stickas i båda låren med långa sprutor. Men han var så duktig så, visst skrek han men det varade inte länge och sen var han jätte glad. När vi kommit hem och han sovit en stund så vaknade han och var jätte ledsen och varm. Han hade nog ont och så hade han fått lite feber stackaren. Men efter lite alvedon så var han sitt vanliga glada jag igen!

Charlie 3 månader - 6,0 kg och 63 cm


Han håller sin viktkurva, han har dock skjutit på längden. Där har jag alltså förklaringen till varför alla bodys blir för korta samtidigt som de är helt pösiga.

Söndag

Natten till idag var lite bättre, men bra var den ju inte. Dagssömnen idag har inte heller varit något att hurra för direkt. Men vi har bara varit hemma alla tre så det gjorde ju inte så mycket. Vi har städat, fixat och bara tagit det lugnt. Till middag blev det bakad potatis med tonfiskröra och en sallad. Vår lilla kiddo var klädd i barbapapa.









Och här får ni två bilder på min andre hälft. Utan honom och Charlie hade livet varit rätt nollställt och ovärt.





Bilder på mig får ni någon annan gång. Idag har jag liksom glidit runt i en rätt osmickrande outfit samt flåtigt hår. Det vill jag bespara er.

Oj, nu precis när jag trodde kvällen var slut så reste sig baby upp, drog på sig tofflorna gick ner till Cityhallen för att fixa något gott (jajamen, han går ner till Cityhallen i ett par frottétofflor från något hotell i Stockholm). Jag borde nog tänka mera på vad jag stoppar i mig och min kropp men liksom, jag hinner ändå inte göra några storverk innan beach'10.

Natt

Natten till idag sov jag nada, noll, nothing. Charlie vaknade, "vaknade" eller grät i sömen minst en gång i kvarten. Stackars lilla skrutt. Ibland blev han lugn av att ligga med tutten i munnen men annars fick jag sitta med honom i famnen. Jag vet inte vad det var. Men jag har för mig att de har någon utvecklingsperiod nån gång kring tre månader. Jag hoppas för hans och min skull att han sover bättre i natt. Natten börjar nu. Nattinatt!

Villervallarandigt

Åh, satt inne på och kollade på Villervalla. Jag började till och med längta till hösten! Haha. Nej jag vill inte ha höst men jag längtar efter att få köpa en massa villervallakläder till Charlie. Och det känns onödigt att göra det under sommaren när han ändå inte kommer ha jätte mycket kläder på sig. Men i höst, då jäklar ska han vara randig och härligt färgglad. Eller lagom färgglad iallafall, jag kommer matcha det mesta av dessa kläderna med svart. Inte allt tillsammans alltså.



Villervallas kläder är sydda i härlig trikå. Sån som sitter tight och inte töjer sig i första taget. Just nu har jag bara två plagg från villervalla; en turkosrandig body och den fina scarfen Charlie fick i present härom dagen.


Fredag

Idag låg Charlie i vagnen för första gången på länge - och det gick galant! Det spöregnade nämligen när vi gick ut så det kändes lite osmidigt med bärsele. Först protesterade han lite men sen så bar jag honom lite inne på Lindex så han somnade, sen låg han utslagen i vagnen i nästan en timme. När vi var inne på Cityhallen så vaknade han och jag fasade över skrikperioden som skulle starta. Men den kom aldrig. Han bara låg där i vagnen, filosoferade, log och pillade lite på en leksak. Härligt helt enkelt.

Vi var som sagt på Lindex och köpte en del kläder. Det blev mest baskläder inför sommaren. Vi köpte allt i storlek 68 så det är lite stort än men han ska ju helst kunna ha det sommaren ut så det hade känts osmart att köpa storlek 62. Det blev iallafall en ganska billig historia; 4 bodys (3 med kort ärm och en med lång), två par byxor (ett par i velour och ett par jätte tunna svala haremsbyxor), två bodysuits, en långärmad och tunn tröja, 6 par strumpor och en tunn hjälmmössa. Allt gick på 550 kronor ungefär. Billigt och bra.

Ikväll är jag ensam hemma (självklart är lillskrutten här men han ligger ju och sussar). Fredrik är i konsthallen och sköter ljud och ljus på Lokomotions medlemsfest. Jag bara myser i soffan, men kommer nog inte blir allt för långvarig för jag är jätte trött. Har i stort sett varik vaken sen tre imorse/natt.


Torsdag

Efter många om och men ligger Charlie och sover, jag undrar dock hur länge det varar.

Morgonen började halv fem när Charlie vaknade (ja, det är standarntiden numera). Efter lite gos och bus i sängen gick vi upp. En timme efter oss vaknade Fredrik och gjorde oss sällskap. Sen har vi myst här hemma och drällt runt på stan hela lilla familjen. Fredrik började inte jobba förens två idag så det var riktigt skönt.

.. Och två minuter senare vaknade Charlie, men nu sover han nog igen. Idag kom vår kära brevbärare men flera paket. Ett paket var från Goboken, två paket var som jag vunnit på Tradera - en helt ny bodysuit och en helt ny mysdress/mysoverall. Tyvärr kom det en massa räkningar med posten också, mindre kul.

Imorgon blir det stan igen innan Fredrik börjar jobba. Vi ska uppdatera Charlies garderob med lite kläder till sommaren som börjar komma. Dessutom så får vi 25 % rabatt på ett helt köp på Lindex så det får bli där kläderna blir köpta. Det gör inget, de har en hel del fina kläder!

En fin överraskning

Åh titta vilken fin överraskning som precis damp ner genom brevinkastet. En fin present från Joanna och Jakob borta i Göteborg. En jätte fin scarf från Villervalla och två kort på mig och Charlie när han var en tiny, tiny bebis. Jag är förälskad i randigt. Måste kila till Lindex någon dag och köpa några nya randiga bodys till Charlie, han har vuxit ur alla sina utom en.



(Jag ringer dig ikväll Joanna!)

Promenad

Nu ligger Charlie och sover igen. Vi har varit ute i det sköna, sköna vädret och gått så när vi kom hem var han helt slut. Antagligen på grund av alla intryck, det finns ju så mycket spännande att titta på. Först gick vi och hälsade på hans pappa på jobbet. Charlie fick busa lite i speglarna i provhytterna och jag hittade en fin vardagsklänning jag ska ha. Sen gick vi en långpromenad. Charlie sitter numera bara i bärselen när vi är ute. Han har aldrig varit särskilt förtjust i sin vagn men innan har han iallafall tolererat den. Men nu går det bara inte att ha honom i den. Det finns inte en chans att han skulle somna eller acceptera att ligga där i. Jag hoppas det blir bättre sen när vi kan börja använda sittdelen.

Här är en bild på Charlie sen igårkväll. Han låg och luftade baken lite. När han ligger på mage så har han börjat försöka ta sig framåt, det går sådär. Han har inte riktigt förstått hur han ska skjuta på med benen och hålla upp huvudet SAMTIDIGT. Han kan bara göra antingen eller. Sötnosen.


Bodysuits

Falskalarm, han la sig till rätta och fortsatte sova vidare. En annan sak, förstår ni hur mycket JAG VILL HA de här bodysuitsen (hur böjer man detta ord?)?!






Det hade varit perfekt för lil'charl att cruisa runt iklädd dessa i sommar (om det nu blir varmt). Jag tycker dock personligen att de är lite dyra för att vara något som ganska snart är urväxt ändå. 349kr styck kostar dem på babyshop. De är så fina.. jag kanske köper en ändå.

B to the A to the C to the K, BACK!

Eeeh, det var ett tag sen, ja. Men jag kommer tillbaka, jag lovar! Vi har haft en period här hemma som inte tillåtit jätte mycket bebisfri tid. Charlie var varit sjuk i två omgångar - snorig, febrig, gnällig, vägrat äta osv. Efter det så började han krångla vid läggdags på kvällen (nu tar läggningen betydligt längre tid än innan och en massa gnäll på det). Dessutom så har han vägrat att sova på dagen (det är ju så spännande att vara vaken) vilket har resulterat i att han har varit skit grinig. Och de gånger han väl har somnat vaknar han typ efter en kvart för att jag blinkade för högt eller att en av kisarna tittade på honom. Men de tre senaste dagarna har han sovit iallafall lite på dagen så jag hoppas det håller i sig. Då får jag tid att skriva här, vilket jag vill för det är rätt kul.



Här är en bild på Charlie när han "läser" sin bok. Han älskar den här boken som pappan hans köpte på Maxi. Självklart ska han hålla i den själv också. Att äta på den är inte heller fyskam.

Nä nu börjar blöjrumpan röra på sig inne i sovrummet.

Svampbob

Har ingen lust att skriva för tillfället. Varför det vet jag inte. Men jag ska göra mitt bästa, för jag vet ju att jag tycker det är kul egentligen. Här kommer ett par bilder på mitt hjärta iallafall (Fredrik har fått honom att älska ett Svampbob-gosedjur, suck. Haha).








Sömn

Idag har jag och Charlie varit på Saltö hos Kim med familj och ätit våfflor. Fredrik var hemma och städade, rätta takter! Det har dock varit synd om Charlie idag, han har verkligen inte kunnat sova. Han har varit så gosig och mysig och har bara myst i famnen hela dagen. Men nu sover han iallafall inne i sovrummet sen en timme tillbaka.

Han är verkligen jätte duktig nu om kvällarna. Han somnar alltid mellan 19-19.30. Först ammar jag honom och sen lägger jag mig bara bredvid honom medans han fortfarande är vaken. Då brukar han ligga och snutta på sin hand samtidigt som vi ligger och tittar på varandra. Sakta men säkert så faller hans ögonlock ihop. Som det är nu så sover han ju i vår säng. Målet är ju att han ska sova i sin säng och kunna somna själv men han är så liten än och vi har inte bråttom. Jag är bara nöjd över att vi inte behöver vagga eller bära honom till sömns om kvällarna.

Sen sträcksover han till nån gång mellan 24-01, äter lite och somnar om till ungefär klockan fyra. Vissa dagar lyckas jag efter någon halvtimme få honom att somna om i cirka två timmar till. Men ibland så börjar morgonen helt enkelt vid fyra. Det är en aning drygt. Från och med klockan sex kan jag tänka mig att morgonen kan börja. Men saken är den att det spelar ingen roll om vi lägger Charlie flera timmar senare på kvällen, han vaknar ändå exakt samma tider. Vi får helt enkelt vänta på att hans klocka ska ställa in sig lite bättre. Vi ligger ju iallafall alltid kvar i sängen till klockan sju, myser och busar.

Nu ska vi titta på Natt på museet 2, hahaha.

Sjöman

Åh så söt Charlie hade varit i den här i sommar. Men den känns ju en aning osmart. Dagar då det är så varmt att Charlie ska ha kortärmat så känns det lite konstigt att sätta på ett så mörkt plagg i så tjockt tyg som den här är (har varit och klämt på den på Lindex). Men den är ju så söt..


RSS 2.0