Hemma

 

 

En en timme gammal bebis med en en timme gammal mamma.

 

Igår fick vi äntligen komma hem från bb. Underbart och overkligt. Charlie är en liten bärbebis som vägrar sova någon annanstans än i famnen. Och det där med att nyfödda mest sover stämmer inte på honom. Han äter, snuttar, bajsar och myser. Jag är trött men att vara mamma till den här lilla fisen är det finaste jag kan tänka mig.

 

Bloggen blir uppdaterad när jag hinner och orkar. Ska skriva förlossningsberättelse sen med.


blogginbrott

Clara sover..Skriver sakta och tyst på hennes dator för att inte väcka henne. har så tråkigt.

ATTANS... nu vaknade Charlie.

Lillen har lite gulsot så han måste sova i en liten solstudio över natten för att få bort det men han vill verkligen inte.. Jättejobbigt att höra han gråta och skrika så får man inte ta upp honom..

Sen vill man ju låta lilla söta Clara sova llite med, tror hon har sovit hela 4,5 timmar på två dygn.. om inte mindre..

har iallafall preppat för inatt med mackor, blåbärssaft, nyponsoppa, kaffe och snus. hihi.
så får vi se hur länge min kärlek får sova.

P.s Säg inte att det var jag som gjorde blogginbrottet och skrev här. D.S

Världens känsla

 

Mina två killar ligger och myser tillsammans i en säng här på BB. Vi kommer bli kvar här tills imorgon, åh så vi längtar efter att få komma hem.


Han är här

En liten pojk på 3300g och 51cm kom till världen igår kl 17.16 efter att jag blev igångsatt. Han har alla fingrar och tår och är helt underbar. Allting gick bra men jag känner mig överkörd av ett tåg. Det kommer detaljerade uppdateringar sen men just nu vill vi tre bara mysa på BB och lära känna varandra.

BF+15

Ska väcka Fredrik alldeles strax. Sen blir det frukost och sen ska vi åka in till förlossningen och höra vad de säger. Alla får hålla tummarna för att det blir något bra av detta! Måste förresten bara säga guuuuuud, vad fina grejer de fått in på Polarn O. Pyret nu! Jätte fina randiga byxor och mössor och annat.


BF+14

Nej, ingen bebis än. Inte ens en halv. Inte ens en väldigt liten.

Kinapuffar

Strax kommer soon-to-be-mormor hit för vi ska ut en sväng på stan. Helt enkelt göra tantiga saker som att gå till biblioteket, besöka garnaffären och fika. Men jag måste bara lite snabbt inflika en grej. Vi åt kinapuffar igår. Och då kom det flera stora frågor; varför har inte jag ätit detta sen jag var liten? Varför äter jag inte detta hela tiden? Det är ju skitgott! Så, nu springer alla och köper kinapuffar tills ikväll.


Ishockey

Nu har jag och älsklingen ätit middag, idag blev det en tonfiskpasta som är supergod. Strax ska vi bege oss till Jonas för att kolla på ishockey, Sverige-Vitryssland. Tro det eller ej men jag tycker faktiskt att ishockey är riktigt kul. Men det blir hemgång tidigt direkt efter att den är slut. Jag är trött och känner mig småhängig, Fredrik ska upp och jobba imorgon.

Evig väntan

Klockan 7.30 på tisdag så ska vi infinna oss på förlossningen för att göra en överburenhetskontroll (om inte skrutten bestämmer sig för att titta ut innan). Kvinnan jag pratade med sa att vi skulle ta med oss vår förlossnings/bb-väska för ibland så bestämmer de sig för att sätta igång det direkt. Men det kan också vara så att vi får åka hem. Om det blir på det viset så kommer vi tillsammans bestämma ett sista datum, alltså ett datum för igångsättning. Och fram tills dess så gör man besök på förlossningen för undersökning minst varannan dag. Denna eviga väntan känns näst intill outhärdlig.


BF+10

Heffaklumpen 10 dagar över tiden. Jag rullar fram. Mina fingrar och fötter har svullnat upp nu också.


Åhhhhh...

Jag hade kunnat sitta och pilla med sånt här hela dagen. Men lite måtta får det vara, halva dagen räcker.

Kläder

Det finns så otroligt mycket jag längtar efter just nu. Mest av allt längtar jag såklart efter att lilleman i magen ska bestämma sig för att kika ut, att få bära honom i famnen och lära känna vem detta pyre är. Jag hade kunnat skriva flera sidor om allt jag längtar efter som har med bebis att göra. Men det finns annat jag längtar efter också.

Det är såklart jätte mysigt med gravidmage men jag längtar efter att kunna klä mig som mig själv igen. Just nu är det allt möjligt som hindrar mig från att se ut och känna mig som mig själv; kylan och slasket, megamagen och de extra kilona såklart (vi kan även lägga till pengar). Jag längtar så otroligt mycket efter vår. Att få slänga på mig ett par tighta byxor, löst linne, kofta, min älskade skinnjacka, ballerinaskor och några smycken. Att få sätta på mig mina solglasögon och gå en sväng på stan (med barnvagn såklart) utan att varje steg gör ont.

Tighta jeansleggings, ett löst sittande linne, en kofta, skinnjacka och ballerina skor det är jag. Bara enkla kläder, inget komplicerat. Några smycken. Eyeliner. Åh så jag längtar.

När lillskrutt är född och jag har återhämtat mig ska jag ut och handla några basplagg (ett par jeansleggings, några linnen, ett par koftor) för min garderob är inte mycket att hurra för. Det är tur att Gina Tricot finns när man är en liten fattiglapp :) (Missförstå inte, vi har till mat och lilleman kommer ha allt han behöver. Men att köpa något till sig själv kommer verkligen inte hända ofta.) Här är iallafall ett litet kollage med sånt som är jag.



Hmph

Jaha, nu kommer även Aerosmith till Sweden Rock. Kan inte dom och GNR vänta tills nästa år så jag kan se?

Home

Jahopp, nu är jag tillbaka hemma igen. Ingen hinnsvepning blev det för mig idag. Gjorde bara alla vanliga grejer; blodtryck, järnvärde, vikt, sf-mått, lyssnade på bebis hjärta, klämde lite på magen osv. Om det inte har kommit någon bebis nästa tisdag så ska jag in till förlossningen och göra överburenhetskontroll och eventuellt sätta igång det. Eller så tycker dom helt enkelt att jag kan gå några dagar till och skickar hem oss. Suck. Nu ska jag putsa skåpluckorna i köket.

BF+8

I natt ringde klockan vid fyra för Fredrik ville se Sverige-Slovakien i damhockey. Jag var en underbar och snäll flickvän som lät honom ligga kvar i sängen och titta samtidigt som jag höll mig vaken och gjorde sällskap. Som tack kom han in med en bricka med jätte god frukost vid klockan fem, haha. Men det var rätt mysigt :) Jag sover ändå så kasst nu för tiden så jag det känns som om jag lika gärna kan vara vaken.

Nu är det snart dags att traska iväg till barnmorskan. Jag håller alla fingrar och tår i hopp om att hon föreslår att göra en hinnsvepning. Jag vill verkligen att det här ska starta nu nämligen.

En vecka över tiden

Någon som har vräkningstips på en bebis som inte gör några anspråk på att vilja komma ut? Jag är livrädd över att bli igång satt (eftersom de förlossningarna ofta blir jobbigare) så jag har bestämt att han måste komma ut innan jag ska på överburenhetskontroll om en vecka. Imorgon ska jag iallafall till min barnmorska och klaga lite.



BF+6

Jag känner att jag är jäkligt dålig på både uppdateringar överhuvudtaget och på att lägga upp bilder men jag ska väl försöka ta och skärpa mig (någon annan dag).

Igår så var det en riktig bakdag för mig och älsklingen. Det blev en riktigt kladdig kladdkaka och sen bakade vi havrekakor, hälften med choklad och hälften med russen. Sen lagade Fredrik porterstek som blev skit god. På kvällen var Mange här och åt middag med oss, spelade yatzy och kollade på Sällskapsresan 3. Med andra ord en riktig pensionärskväll. Kvällen slutade dock med att jag låg i sängen med en varm vetekudde och kved med jätte konstiga och jätte smärtsamma värkar. Hoppades på att det var på riktigt men de gick över och nu sitter jag här helt utan känningar.

Tjuv

Åhhh, höjden av irriterande är när man kommer ner i tvättstugan och något har snott den! Båda maskinerna var fulla med tvätt, torktumlaren var full samt torkskåpet. Ingen kolv satt i dörren heller så jag kan inte se vilket lägenhetsnummer det är.  Många hade nog bara slitit ut kläderna ur maskinerna och lagt det på golvet men jag är alldeles för feg för sånt. Tänk om jag möter personen i fråga där nere sen efter att jag gjort det. Nej jag bokade helt enkelt en ny tvätttid i morgon istället. Vi ska ändå bara vara hemma i morgon och ha bak-och-laga-mat-dag.

BF+4

Ännu en dag med bara väntan, väntan, väntan. Igår kväll fick jag en känsla av att något var på gång med tji fick jag, idag är det lugnt. De flesta dagar finns det saker här hemma som behöver fixas och göras men inte idag. Förutom att jag måste gå ner i tvättstugan idag igen för Fredrik lyckades hälla kaffesump över hela köksmattan i morse.

Onsdag

Nix, ingen bebis här än inte. Han trivs väl för bra inuti min livmoder eller nåt. Vi har försökt resonera med honom och förklara att det faktiskt är mycket rymligare och roligare här ute. Men han kontrar med att säga att det är varmt och mysigt där han är nu och att han alltid blir vaggad till sömns. Vi får se när han bestämmer sig för att komma ut helt enkelt.

Och enligt aftonbladet så kommer Guns n' Roses till Sweden Rock i sommar. Även fast det innebär endast Axl Rose så hade jag så jäkla gärna velat se dem. Det gör lite ont i hjärtat att tänka tanken att jag antagligen inte kommer kunna vara där. Men Sweden Rock 2011 så ska vi dit, då ska vi hyra stuga en bit bort och traska runt med barnvagn och en  1,5-åring :)

 

Idag händer ingenting mer spännande än att jag kommer springa upp och ner i trapporna till tvättstugan. Vi kan ju hoppas på att det sätter igång lilleman i magen.


Beräknat förlossningsdatum

 

 

Idag har jag och bebis i magen beräknat forlossningsdatum. Men bara 2 % av alla barn föds på sitt förlossningsdatum så det är ju inte så stor chans att något händer här idag.


Uttråkad

Jag är så otroligt uttråkad. När jag gick på föräldraledighet så hade jag en lång lista på allt jag skulle göra innan bebisskrutt kommer, men nu är varenda punkt avprickad. Det sista var att sy upp köksgardinerna och de hänger nu så fint i köket. Eftersom att jag är så otroligt uttråkad och har nada att göra (det uppfattas tydligen som något konstigt om man dammsuger flera gånger per dag) så har jag även ingenting att skriva om. Imorgon ska jag iallafall träffa mamma för en fika på stan, hämta en bok på biblioteket och sen på kvällen ska jag laga mat och umgås med Tove, Fanny och Sophia. Så imorgon blir en fin dag :) Återkommer efter morgondagen.

Kakbak

Hittills har min dag bestått av kakbak. Jag har bakat en massa hallongrottor och havrekakor som nu ligger i frysen och väntar. Jag tänkte att det är lika bra att ha något fika hemma eftersom jag gissar på att vi kommer få en hel del besök sen när bebis väl tittat fram. Just nu känns det dock som om han aldrig tänker komma. Men jag försöker fördriva tiden så gott jag kan, nu ska jag sy upp våra köksgardiner.

 


Avatar

Åh, ikväll är det dags att se Avatar i 3D! Jag har redan sett den vanligt en gång med Tove men den här gången ska jag, Fredrik och Mange köra till Bromölla för att se den. Ingen av dem har sett den innan och jag tycker det ska bli skitkul att se den en gång till men i 3D. Jag gick ner till Cityhallen för en stund sen och köpte godis tills ikväll också. Vanligtvis består minst halva godispåsen av choklad men nu köpte jag knappt någon alls. Och det är av taktiska skäl. Choklad gör mig jätte törstig och om jag dricker under bion kommer jag vara tvungen att springa och kissa minst tre gånger, vilket inte är särskillt praktiskt när man sitter i mitten av en biosalong (eller när man sitter i en biosalong överhuvudtaget egentligen). Det är en av nackdelarna med att ha en trekilos bebis i magen som trycker på från alla håll och kanter.


Magbilder

Här är alltså megatjockisen. Suddigt, men ni ska nog se att det är jag på bilderna.

 

På den nedre bilden ser ni ett exempel på hur man ser ut utan midja. Jag måste erkänna att det är lite läskigt att magen är bredare än höfterna, haha. Nu ska jag återgå till min köttgryta som står och puttrar lite på spisen. Ikväll serveras den tillsammans med ris här hemma.


Vecka 40 (39+0)

Nix, här är inga barn födda. Det är ju en vecka kvar till bf men det är så ju tråkigt att bara gå och vänta. Jag vill att han ska komma på torsdag.

 

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

 

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

 

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.


RSS 2.0