Hår

Jag har febrilt försökt att få till en bild som visar min hårkatastrof, men det går inte. Håret är tusen gånger värre i verkligheten. Det är som sagt orange/grönt med röda partier. Fredrik ska färga det på mig ikväll.


Onsdag

Hittills idag har jag och Charlie myst och varit uppe på stan. Jag köpte såklart en hårfärg och jag hoppas stenhårt på att det blir lyckat (iallafall bättre än nu) den här gången. Det var så härligt väder ute också så vi gick en liten promenad också. Sen vi kom hem har vi busat och lekt små minilekar. Och efter många om och  men har jag även fått honom att somna (på mitt bröst/min mage såklart).


Familj

Hihi, pappa och son tog sig en liten tupplur imorse.


Hår

Idag har jag haft båda fröknarna Melin här på besök. Ida agerade babysitter medans Kim kletade i lite blondering och färg i mitt hår. Målet med detta var att jag skulle försöka ljusa upp mitt mörka hår lite (inte alls mycket), samt försöka få en lite kallare ton på det. Först slängde vi i en blondering och sen la vi i en askblond färg. Resultatet blev.. komiskt! Haha, jag ser förjävlig ut. Ljusare blev det absolut. Men större delen av håret har en nyans som ser ut som orange och grönt blandat. Sen finns det även fläckar med rött och andra nyanser. Imorgon ska jag alltså kila upp på stan och köpa en brun färg igen. Tillbaks på ruta ett. Katshing. (Ni kan få en bild imorgon).

Förutom detta har Charlie typ vägrat sova idag. Han vaknade klockan halv sju imorse (efter att ha sovit ca 4 timmar under natten) och somnade nu vid åtta. Mellan dessa två klockslag har han sovit ungefär 1-1½ timme. Det är helt sanslöst, 5veckorsbebisar ska inte sova så lite som han gör. I snitt sover han ca 8-10 timmar per dygn när han egentligen borde sova runt 16 timmar. Jag vet inte vad jag ska göra för att han ska sova mera. Nu ligger han iallafall och sover på vår säng. Jag ammade honom till sömns där och vågar inte lyfta över honom till hans egen säng med risk för att han ska vakna igen. Han behöver verkligen sova för annars är han så övertrött att det blir ännu svårare att söva honom.


Vill ha





Varför ska denna underbara tröja kosta närmare fyra tusen? Maj gaad! Om någon vet någon annan tröja som kanske liknar denna på något vis så kan ni väl vara fina bloggläsare och hojta till?

Update

Oj vad dålig jag är på att uppdatera. Ibland glömmer jag helt enkelt bort att jag har en blogg överhuvudtaget. Får försöka bättra mig. Vi är iallafall ganska nyss hemkomna från BVC och Charlie hade lagt på sig ytterligare 310g så nu väger vår grabb 4600g. Fortsätter det i den här takten kommer han ha riktigt goa knubblår snart. Åh han är så glad vår lilla kille. Nu ler han hur mycket som helst, med hela ansiktet. Det absolut härligaste är när han ler med precis hela ansiktet samtidigt som han ler med munnen öppen - så ser det precis ut som om han skrattar, fast utan ljud. Nu när han är mer medveten så är det roligt att leka små lekar. Jag blir helt varm i hjärtat när jag ser hur roligt han tycker att det är.

Charlie älskar även sin sängmobil, där kan han ligga själv och titta i flera, flera minuter.




Helgen har förresten varit helmysig. Fredrik var ledig hela helgen vilket inte händer ofta. I lördags strosade vi runt på stan, trots att det regnade till och från så var det riktigt skönt. Resten av dagen och kvällen var vi bara hemma och mös i soffan. Sen däckade Charlie på sängen precis när vi skulle byta till pyjamas.


Tjejfältgruppen

Jag blev ganska nyligen taggad i fotot här under på facebook. Det föreställer mig och min förlängda familj, mina sju bästa tjejer (samt två lite speciella fransmän, haha), i Chichén Itzá i Mexiko. Fotot fick mig att känna mig lite extra lycklig. Jag har sån tur som har dessa tjejer bakom mig precis hela tiden. Jag har inte bara världens finaste familj, jag har världens finaste vänner. Tjejfältgruppen for president, yep.





Blondie

Åh jag hittade en till, billigare! Det är ju samma bild men ändå helt annorlunda :) Här finns denna.

 

 


Debbie


 

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!! En body med Debbie Harry från Blondie på! Jag dör lite. Men jag har tyvärr inte råd för tillfället. Den finns att köpa på freshmilk, här.


Onsdag

Idag har varit en så himla underbar dag. Charlie har varit så nöjd och belåten hela dagen, inte ett enda liten gnäll har kommit från honom. Han har till och med legat vaken i sin vagn när vi var ute utan att gnälla. Idag har vi myst hemma, varit ute på stan och hälsat på Fredrik på jobbet, lagat mat och rensat lite bland Charlies kläder.

Jag vet att jag är dålig på att lägga upp bilder och jag har ingen annan ursäkt än att jag är rätt lat.

Flaxande bebis

Inatt vaknade Charlie bara två gånger mellan klockan 23 och 05.30 vilket är ett mirakel med tanke på att han i vanliga fall vaknar minst en gång i timmen och alltid har någon lång vakenperiod under natten också. Men jag fick inte speciellt mycket mer sömn för det. Charlie utövar nämligen någon form av kampsport medans han sover. Benen sparkar hårt och armarna flaxar vilt medans han grymtar, suckar och "ooooooo"-ar. Att lägga honom i sin egen säng är ingen idé för då vaknar han direkt. Jag försökte rulla iväg från honom lite försiktigt men då börjar han vakna till liv direkt så jag fick snällt finna mig i att bli sparkad och flaxad på, haha. Jag är bara glad att han sov.

Leende

Åh idag har lilleman gett oss leenden flera gånger. Och jag har självklart spenderat hela dagen med att försöka locka fram fler.


En månad

Idag fyller vår lilla Charlie en hel månad! Jag kan inte förstå att han redan funnits hos oss i en månad, tiden har ju gått så fort! Han har redan gått upp ett kilo och börjat le på riktigt. Om det fortsätter i den här takten så är det ju snart dags för att börja oroa sig över var han är och ränner om kvällarna. Men seriöst talat så har tiden flugit förbi. Jag har knappt hunnit någonting, ännu mindre har jag hunnit träffa alla som ska träffas. Men det kommer väl det med.

Strax ska jag stoppa ner sötnosen i bärsjalen, sätta på honom en mössa och ta på mig en jacka. Vi ska nämligen gå bort till Cityhallen och handla lite. Det är en omöjlighet för mig att bära upp både vagnliften med bebis i och kassar upp för våra fyra våningar så bärsjalen gör det hela lite smidigare. Cityhallen ligger ju så nära med, inte ens en minut här i från.

Leende

Att vara mamma är det bästa som finns. Jag är så otroligt glad, lycklig och tacksam över det här knytet som ligger och snusar på mig just nu. Idag fick jag det första riktiga kontaktleendet av honom. Han satt i sin babysitter i morse medans jag kladdade på lite mascara. Jag böjde mig ner och sa något till honom när han tittade mig i ögonen och log världens finaste lilla leende vilket följdes av en massa armviftande och ett "aaaaoooo". Självklart fick han komma upp i famnen direkt och sminkningen avslutades. Det är okej att ha mascara på bara ett öga när man har barn.

Idag har vi varit ute och promenerat lite. Jag trodde jag skulle få vara ute lite i solen men precis när vi kom utanför porten gick den i moln. Fram kom den inte förens vi var inne igen. Damn.




Bild

Här är svaret på varför jag inte lägger upp bilder på mig själv; jag ser för det mesta ut som en bara halvt levande människa.


Fredag

Charlie kommer bli en liten knubbis, haha! Han har den senaste veckan gått upp från 3920g till 4290g. Hans viktkurva är ingen kurva, det är ett streck nästan rakt upp. Grädde i tuttarna är det alltså. Men vår distriktssjuksköterska tyckte det var jätte bra. Hon gjorde även 1månadskontrollen på honom trots att han bara är 3 veckor och 3 dagar. Han fixade allting galant. Så som att följa med blicken, kunna släppa taget med sina händer, hålla upp huvudet och vrida på huvudet när han låg på mage. Mammas duktiga pojk :)

Det är så underbart att ha ett barn, en liten bebis. Det märks att han växer och blir äldre. Från början hade han bara ett sorts skrik. Nu har han flera - ett missnöjt skrik, ett ledset skrik, ett argt skrik m.m. Och hans små "aaahoo" och suckanden får mig och hans pappa att smälta helt.

Idag var vi också och köpte Sempers magdroppar för lillskrutt har börjat få ont i magen. Antagligen är det för att han sväljer så mycket luft när han äter. Jag hoppas att dropparna hjälper och att det kommer ta bort det onda. Förhoppningvis kommer det i sin tur leda till att han sover bättre också. I natt fick han sova på min mage så jag kunde lugna honom varje gång magen fick honom att vakna och bli ledsen. Hans magont blir mycket bättre när han ligger på mage men med tanke på plötslig spädbarndöd så vågar jag inte låta honom sova på det sättet så länge det inte är på mig eller Fredrik.

Torsdag

Jag och Charlie kom precis hem. Vi träffade hans pappa under hans lunch och gick runt och tittade lite på stan. Sen gick jag en lång omväg hem för lillskrutten verkade sova så gott i sin vagn. Jag bar upp honom i liften och där ligger han fortfarande och sover. Men hans små grymtningar betyder nog att han snart vaknar.

Imorgon är det fredag igen, tiden går ju så himla fort! Imorgon på förmiddagen ska vi till BVC för tredje gången. Det ska bli kul att se hur mycket han gått upp i vikt denna gången. Han kommer iallafall ha passerat 4000g-strecket. Sen på kvällen ska vi hem till Charlies farmor på födelsedagskalas med hela den släkten. Det ska bli jätte kul, det är nämligen många där som  inte träffat Charlie än.

Besök





Idag på förmiddagen har vi haft ett litet besök av Charlies gudmor Kim. Han låg och sov så gott på henne hela tiden. Hon var förresten här igår också, då tillsammans med sin mamma och syster. Förutom Kims lilla besök så händer inte speciellt mycket idag. Vi är bara hemma och jag tar vara på min lilla grabb som växer så fort. Han ser inte alls nyfödd ut längre.

Miner

Idag blev det mindre nattsömn än vanligt - en timme. Lillskrutt var hur pigg som helst och vägrade sova eller ens vila lite. Men eftersom han är så jädra söt så är han förlåten. Förresten så hade jag verkligen velat ha en systemkamera så att vi hade kunnat fånga Charlies alla små söta miner på skarpa bilder. Blixt gör ju allt fult och utan går det inte att fånga korta sekunder.


Oj

 


Ibland funderar jag lite över hur Charlie kommer se ut när han blir stor. Sånna tankar kommer oftast när jag ser sånna här fina bilder på hans föräldrar. (Vad konstigt det är att se mig i ljust hår och Fredrik med långt..)

Haha

Jag dog lite av skratt tidigare idag. Jag satt och slötittade lite på Top Model samtidigt som Charlie åt. När programmet var slut fick jag höra detta; "programmet presenterades av Drontal - avmaskning för hund och katt".

Måndag

Fredrik försvann precis iväg till jobbet. Vi har varit uppe sen sju så vi har hunnit massor nu på morgonen, bland annat haft tvättstugan och badat lillskrutten. Det är rätt lyxigt att Fredrik som tidigast börjar jobba vid halv tio på morgonen, det gör att vi alltid hinner äta frukost i lugn och ro tillsammans.





Idag känner jag mig verkligen jätte pigg trots att det som vanligt blev ytterst få timmar nattsömn. Charlie däremot ligger här på mig och slumrar lite. Han vägrar för övrigt nappen igen och har återgått till att sitta fast vid brösten mina.

Åh

Haha, åh jag bara älskar denna!

SR'10

Här kommer ännu ett inlägg angående Sweden Rock. Varför i hela världen kommer det så bra band i år? Flera av mina absoluta favoritband kommer. Och jag ska inte dit. Jag har en minimänniska här hemma att ta hand om som jag inte för allt i världen skulle lämna bort flera dagar. Det kommer han vara alldeles, alldeles för liten för. Men tanken på att missa Guns n Roses, Aerosmith, Cinderella och W.A.S.P gör mig ändå riktigt ledsen. Fredrik ska dit däremot, han ska nämligen jobba för Blekinge Läns Tidning. Han ska blogga för dem och recensera band och artister.

Mys


 

Just nu ligger lillgrisen bredvid mig här i soffan och sover lite, vi får se hur länge det varar. Fredrik jobbar idag medans jag och Charlie bara är hemma och har en riktig mysdag. Igår var vi förresten på BVC. Charlie väger nu 3920g, det är 620g mer än när han föddes för arton dagar sedan. Här snackar vi om grädde i tuttarna.

 

 


Napp

Charlie är ett riktigt tuttbarn. Vissa dagar hänger han vid tutten 24/7, de resterande dagarna nöjer han sig med kanske två gånger i timmen. I början suger de ofta för att få igång mjölkproduktionen. Här är den verkligen igång kan jag säga, vid väl valda tillfällen sprutar det mjölk åt alla håll. Men nu vill han bara ligga vid bröstet för att snutta. Eftersom han är så snuttig, eftersom amningen funkar så bra och eftersom han går upp mycket i vikt så har vi de senaste dagarna försökt få honom att ta napp. Det har inte fungerat vidare bra - tills idag! Nu har han förstått hur man suger på nappen och ligger här så nöjd i min famn. Nappen vi har är en jätte liten napp för prematura och nyfödda bebisar från MAM.

Sjal


 

Idag fick Charlie prova sin bärsjal för första gången. Där i sov han riktigt gott (tills han gjorde något stort i blöjan och jag var tvungen att plocka ur honom). Sjalen jag har är en Tricot Slen Eco och han sitter mage mot mage med benen instoppade. Tillsammans med sjalen fick man instruktioner om olika sätt att knyta. Detta kändes bäst eftersom att han fortfarande är så liten. Det tog en stund att knyta så det kändes bra men det går nog fortare när man blir lite mera van. Det kändes lite läskigt till en början men efter en stund vågade jag röra på mig som vanligt. Anledningen till att jag valde en bärsjal framför en bärsele är att en sjal är mer ergonomisk för bebisen eftersom den ger stöd överallt. Men den är också mycket bättre för mig att bära med eftersom jag har problem med ryggen. Så jag hoppas verkligen att han kommer tycka om sjalen i fortsättningen med. Det kan ju nämligen innebära att jag kan kila ner våra fyra våningar till tvättstugan utan att Fredrik är hemma och sånna saker.


Ett mirakel

Charlie har nu sovit hela 25 minuter i sin egen säng, alldeles själv utan att jag haft min hand på honom! Det är ett mycket välkommet mirakel som skett denna dag. Jag har till och med hunnit ta på mig lite mascara och borstat tänderna utan att Fredrik varit hemma.

Förlossningsberättelse

Här kommer en liten förlossningsberättelse som ni bara behöver läsa om ni är intresserade av sånt.

 

Klockan 7.30 den 23 februari hade vi en tid på förlossningsavdelningen för att göra en överburenhetskontroll. Först fick jag ligga i 20 minuter med en CTG som mätte Charlies hjärtslag och mina sammandragningar. Efter det kollade en barnmorska hur pass mogen jag var. Då var min livmodertapp nästan helt utplånad och jag var öppen 2 cm.  Efter det var det en läkare som gjorde ett ultraljud för att mäta hur mycket fostervatten jag hade kvar. Då upptäckte de att jag inte hade något kvar. Mina hinnor var hela så min kropp hade helt enkelt sluta producera nytt fostervatten. Då bestämde de att jag skulle bli igångsatt direkt. Vi fick komma in i en förlossningssal där de tog hål på mina hinnor och satte en elektrod på Charlies huvud för att kunna se hur han mår. Jag fick även ha en CTG på mig hela tiden. Klockan 11.15 började de ge mig värkstimulerade dropp som de höjde efterhand. Jag började känna av värkar väldigt snabbt, klockan var bara 12.00 när de började komma och klockan 13.00 hade jag riktigt onda värkar och var tvungen att stå lutad över sängen för att kunna andas och inte kräkas. Klockan 13.30 hade jag redan öppnat mig 7 cm och jag fick börja andas lustgas. Lustgasen gjorde mig självklart snurrig och den hjälpte lite på så sätt att jag hade något att koncentrera mig på. Men lika ont gjorde det ändå och i min journal står det att lustgasen inte gav mig någon bra avslappnande effekt. När klockan var 14.20 så fick jag EDA. Att de stack en tjock nål i ryggen på mig märkte jag inte alls, jag var dock tydlig med att jag inte gillade läkaren som la den på mig (antagligen var det lustgasen som gjorde mig så uppriktig, haha). Samtidigt som jag fick EDAn så fick de sänka det värkstimulerande droppet då jag inte längre hade några riktiga pauser mellan värkarna. Hela denna tiden är en dimma när jag tänker tillbaka på det. Klockan 16.00 fick jag krystvärkar och började krysta (lustgasen tog de ifrån mig nu), klockan 17.16 kom Charlie äntligen ut. Efteråt kom moderkakan ut av sig själv och jag blev sydd ett par stygn. Så fort Charlie kom ut så försvann smärtan, men jag kan ändå säga att jag inte i min vildaste fantasi kan föreställa mig något mer smärtsamt.

 

 

 

Pigg och glad innan värkarna satte igång.


10 dagar

Idag blir Charlie tio hela dagar. Tiden bara rinner iväg. När man har en så pass pigg och icke sovande bebis så varken hinner man eller orkar man mycket. Det känns som om man har så mycket måsten, så mycket man ska hinna och så många man ska träffa. Att träffa sina nära vänner och sin släkt är inte jobbigt, det är bara härligt och kul. Men sen finns det tusen bekanta som man självklart också vill träffa, men man varken orkar eller hinner. Jag är en sån person som får dåligt samvete över nästan allting. Men nu så försöker jag verkliigen att inte ha det. Jag vill bara njuta av mitt underbara lilla pyre. Och eftersom han knappt sover så måste jag ta vara på hans små powernap och vila då jag med. Jag vet ju att alla kommer få träffa honom, jag har bara så dåligt samvete över att jag inte orkar riktigt än.

Idag var vi förresten på vårt första besök på BVC. Sen vi åkte hem från BB för en vecka sen så har Charlie gått upp 360gram. Det är massor sa vår härliga distriktsjuksköterska. Det är skönt att slippa oroa sig över om han får i sig tillräckligt med mat.

En vecka

Ligger i soffan och skriver med en mysen bebis på bröstet. Charlie fyller en vecka idag, tänk att det går så fort! Vi lär känna honom lite steg för steg varje dag. Vi  har bland annat lärt oss att han inte kan sova utan kroppskontakt, att han helst vill att vi ska ligga ner vid amningsstunderna och att han gärna bajsar samtidigt som han äter. Att han måste ha kroppskontakt hela tiden gör att jag får abolut ingenting gjort om inte Fredrik är hemma (nu är han ju mest hemma eftersom han har sina pappadagar men han har varit i väg ett par timmar varje dag på olika ärenden). Men i helgen så får vi en bärsjal som jag hoppas att lillen ska tycka om att sitta i. Just nu håller han på att vakna, han gör små söta ljud, rynkar på pannan och formar munnen till ett litet, litet o.

Mys

Idag har vi varit ute i friska luften för första gången (förutom när vi åkte hem från bb). Charlie sov så fint i barnvagnen och verkade trivas riktigt bra. Men det blev bara en kort runda för jag är inte så pass återställt att det känns helt okej att gå, haha. Resten av dagen ska vi bara vara hemma och mysa, men sen ikväll ska vi till svärmor.

 

Det är helt otroligt hur man kan älska någon så mycket.


RSS 2.0